Мексико започна подобаващо представянето си на световното първенство. Ацтеките показаха защо са водач на група като отнесоха 3:1 Иран в първия си мач от група D. Мексиканците извоюваха победата с два бързи гола за 3 минути през второто полувреме.

Мексико няма загуба в групите на световни финали вече 13 мача. За последно ацтеките отстъпиха с 0:1 на Норвегия през 1994 г.

В герой на мача с Иран се превърна Омар Браво. Той вкара първите два гола за своя отбор. В 28-ата минута Павел Пардо центрира от фаул, Гилермо Франко опита удар с глава, но топката попадна в Браво, който от 3 метра я прати в празната врата.

В 36-ата минута Иран изравни. Махдавикия центрира от корнер, Хашемян стреля с глава, но вратарят Санчес успя да избие. При добавката обаче Голмахамади бе безпощаден. На почивката треньорът на Мексико направи две смени. Малко след това звездата Харед Борхети също поиска смяна, заради травма в прасеца.

Мексиканците продължиха да натискат през второто полувреме и стигнаха до втори гол в 76-ата минута. Вратарят на Иран Мирзапур не успя да изчисти добре една топка и тя бе поткрадната от мексиканците. Синя изведе Омар Браво сам срещу вратаря и голмайсторът с левия крак прати топката в ъгъла.

Само 3 минути след това резервата Синя оформи резултата. Той засече с глава центриране на Мендес отдясно. Над 30 000 фенове на Мексико изпаднаха в екстаз на стадона в Нюрнберг. Това бе едва втората победа на ацтеките на световни финали в Европа. Другата бе през 1998 г - 3:1 срещу Южна Корея.