Таранът на Интер Адриано е сигурен за мястото си в отбора на Бразилия, въпреки слабата форма, която той демонстрира напоследък в клубния си отбор Интер.

Според наставника Карлос Алберто Перейра това, не е повод за притеснение и той очаква от нападателя да покаже истинските си възможности на Мондиала в Германия това лято. Таранът ще предвожда атаката на петкратните световни шампиони заедно с Роналдо в първия мач на “Селесао” срещу Хърватия на 13 юни.

“Адриано е такъв тип играч, който показва най-доброто в правилния момент. Когато Бразилия се нуждае от него той се появява. Водеше отбора на Копа Америка през 2004 г и на Купата на конфедерациите през 2005 г. Освен това, когато той е в бразилския отбор, намира привързаност. Адриано обича да играе за Бразилия и се чувства много щастлив с другите играчи в състава”, заяви Парейра пред бразилски репортери.

Адриано доказа големите си възможности на Копа Америка през 2004 г и на Купата на конфедерациите през 2005 г, когато стана голмайстор и на двата турнира, а Бразилия завоюва и двете отличия.