Роналдо планира да стане най-успешния нападател в историята на световните финали, като задмине рекорда от 14 гола принадлежащ в момента на Герд Мюлер.

Феномена прекара труден сезон в Реал Мадрид и отбеляза само 15 гола в първенството на Испания. Въпреки това, той си остава един от най-опасните нападатели в света. Роналдо стана голмайстор на миналото световно първенство в Япония и Кореа и  има общо 12 гола в сметаката си.

"Искам да стана голмайстор номер 1 на световните първенства и би било хубаво да счупя рекорда на всички времена. Надявам се, че това ще стане, но не ми е основна цел. Ако вкарам три гола ще съм щастлив. Но ще мисля само за отбора", заяви Роналдо.

Роналдо се надява световното първенство да прекъсне лошия късмет, който го преследва. На два пъти сериозни контузии го изваждаха от състава на Реал Мадрид, а влошената форма преди това му навлече гнева на публиката, която дори го освирка. Първоначално Роналдо заяви, че иска да се махне, но сега промени решението си и възнамерява с представянето си на световното да промени мнението на феновете на Реал към него.

"Не играх много за Реал Мадрид, но мисля, че ще съм готов за световното. Искам феновете на Бернабео да променят отношението си към мен. Планирам да остана в Реал, защото съм щастлив в Мадрид и искам да успея там".