Роналдо отново затвори устата на критиците си, след като вкара гол при победата над Гана с 3:0 и влезе в историята, като човека отбелязал най-много голове на световни финали. Това бе неговото 15-о попадение, с което изпревари Герд Мюлер, който остана с 14.

Иначе за пореден път световните шампиони изиграха един спокоен мач и се класираха за 1/4финалите с доста пестелива игра. В следващия си мач обаче бразилците ще се изправят срещу много сериозен противник – победителя в сблъсъка Испания – Франция.

Иначе в Дортмунд Карлош Алберто Парейра заложи на обичайния си титуляр състав, като Роналдо и Адриано водеха атаката. Още в 5-ата минута обаче стана ясно, че изненада няма да има. Кака изведе Роналдо сам срещу вратаря Кингстън и естествено че Феномена не пропусна своя шанс.

Това бе неговият 67-и гол в 103 мача с националния екип, но далеч напред все още е Пеле с 95 гола в 114 двубоя. Той има вече 3 гола в турнира, след като преди това вкара 2 на Япония. Това попадение успокои фаворита, който прие играта в своята половина и разчиташе на бързи контраатаки. Ганайците от своя страна тръгнаха смело в атака, но пропуснаха шансовете си, като при най-чистата ситуация Джон Менса стреля с глава от малкото наказателно поле след корнер, но уцели крака на Дида.

Така се стигна и до последните секунди на полувремето, когато бразилците отново излъгаха съперника си. Кака пусна на Кафу вдясно, той влезе в наказателното поле и подаде на Адриано пред празната врата, който отбеляза, въпреки че остана съмнение за засада.

Това попадение окончателно успокои световните шампиони, които след паузата просто доиграваха двубоя. Ганайците се стараха, но разчитаха на удари отдалеч и нямаха чисти положения. В 81-ата минута Асамоа Гиян бе изгонен за втори жълт картон, а 3 минути по-късно Зе Роберто, отново сам срещу Кингстън, оформи крайния резултат.

Така и в предишните мачове Бразилия не впечатли с играта си, но продължава уверено напред. Футболистите на Гана пък могат да бъдат доволни от представянето си в турнира, след като в дебюта си записаха 2 победи и се класираха за 1/8 финалите.

Вижте положенията по минути