Taзи вечер Италия и Франция ще определят новия световен шампион на финала на Световното първенство в Берлин.

Двубоят ще е повторение на финала на Европейското първенство през 2000 година, когато Франция победи с 2-1 след златен гол на Давид Трезеге.

Двата европейски колоса достигнаха малко изненадващо до финала, след колебливи изяви в групите си. Във втората фаза на първенството обаче двата отбора демонстрираха впечатляваща игра.

Италианците впечатляват главно със защитата си, като в шестте си мача досега са допуснали само едно попадение във вратата си, при това автогол.

Франция пък ще разчита на гения на Зинедин Зидан, на когото са възложени надеждите да блесне в последния си мач и да изведе петлите до втора титла.

За адзурите мача ще пропусне централният защитник Алесандро Неста, който е контузен. На разположение вече е Даниеле Де Роси, след като изтърпя наказание от 4 мача. Вероятно обаче Марчело Липи ще го остави резерва. В нападение ще започне Лука Тони, а Франческо Тоти ще е изтеглен малко зад него.

Съставът на Франция се очаква да бъде същият като този в полуфиналния мач срещу Португалия. Петлите ще разчитат също на един нападател  в лицето на Тиери Анри.

Всички погледи обаче ще са насочени към Зинедин Зидан. Гениалният халф ще изиграе последния си мач в кариерата. Въпреки че имаше още една година от договора си с Реал Мадрид, Зизу обяви още преди няколко месеца, че ще приключи с футбола след Световното първенство.

Лилиян Тюрам пък ще прекрати кариерата си в националния отбор. Нападателят Луи Саха е наказан и пропуска мача.

Италия е символичен домакин и съответно ще играе с титулярните си сини фланелки. Франция пък ще играе с бели фланелки.