Мениджърът на Тотнъм Нуно Ешпирито Санто може да бъде принуден да вкара Джовани Ло Селсо, Кристиан Ромеро и Давинсон Санчес в групата за мача срещу Челси в неделя, въпреки че те се завръщат във Великобритания едва в събота.

Аржентинското дуо и колумбиецът Санчес няма да са тренирали с останалите си съотборници в редиците на „шпорите“ от над три седмици. Sky Sports предава, че Санто обмисля да нагоди тренировъчния график на Тотнъм, премествайки последното занимание преди лондонското дерби за събота вечер, така че триото да бъде въвлечено поне в някаква част от тактическата подготовка.

Ло Селсо и Ромеро пътуваха, за да се присъединят към страната си без позволението на своя клуб и ще бъдат глобени, когато се завърнат. Те прекараха последните десет дни в Хърватия, заедно със Санчес, тренирайки самостоятелно, за да избегнат задължителната карантина при завръщане във Великобритания. Но мини-кризата с контузени в Тотнъм означава, че Санто може да се наложи да включи и тримата в плановете си за сблъсъка с Челси далеч по-скоро от желаното от самия него.

Двубоят може да дойде твърде скоро за Хюн Мин Сон и Стивън Бергвайн, но има по-сериозни проблеми в защита. Ерик Дайър е под сериозна въпросителна, след като се контузи при загубата от Кристъл Палас миналия уикенд, докато Джафет Танганга е наказан за срещата с Челси след червения си картон срещу „орлите“. Това увеличава вероятността Санчес и новото попълнение от Аталанта Ромеро да бъдат включени в стартовия състав за неделя.

Емилиано Мартинес и Емилиано Буендия от Астън Вила също се очаква да летят обратно до Англия в събота. Те също тренирали в Хърватия, но пътуваха, за да бъдат част от тима на Аржентина миналия месец при разрешението на клуба и мениджъра Дийн Смит. /БГНЕС