Рой Кийн разкритикува Тотнъм след поражението от Челси с 0:3 във Висшата лига в неделя на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“.

Домакините стартираха вдъхновено двубоя и поставиха под натиск европейския клубен шампион, но след влизането на Н‘Голо Канте на почивката, „шпорите“ отстъпиха след попаденията на французина, Тиаго Силва и Антонио Рюдигер. И Кийн, в ролята си на анализатор за Sky Sports, разкритикува страстта, която показаха момчетата на Нуно Ешпирито Санто.

„Не можах да повярвам колко слаби бяха Тотнъм. Можеш да имаш лош ден, но липсата на страст не беше достатъчно добра, особено за последните два гола. Това, че се представиха добре до почивката, няма значение. Както Гари Невил каза по време на коментара си, трябва да преодолееш трудните си периоди и да се опиташ да оцелееш и останеш в мача“, започна бившият защитник на Манчестър Юнайтед.

След това той акцентира върху представянето на английския капитан Хари Кейн, който изяви желание да напусне клуба от северен Лондон през лятото. „Включвам и Кейн в това число. Езикът на тялото на Кейн и представянето му – Боже мой. Адски ядосан съм, докато наблюдавам Тотнъм. Разликата в страстта при втория гол. Челси си върна топката, докато играчите на Тотнъм не правеха основните принципи във футбола. Говоря за това някой да се приближи до съперник и да постави тялото си пред топката – това идва със страст“.

Резултатът остави „шпорите“ на седма позиция в таблицата с девет точки от пет мача, като за състава на Санто предстоят последователни гостувания на бившия му тим Уулвърхемптън за Купата на Лигата в сряда и на Арсенал в дерби на северен Лондон във Висшата лига в неделя.