Полузащитникът на Тотнъм Джеймс Мадисън е на мнение, че отборът отново показва непримиримост и се разделя с имиджа си на клуб, който не печели нищо.

В неделя "шпорите" стигнаха до равенство 2:2 при гостуването на големия си местен съперник Арсенал, като на два пъти наваксаха изоставане. Мадисън, който пристигна при "шпорите" през лятото от Лестър, се отличи с асистенции и за двата гола на Хюн-мин Сон. В предишния кръг Тотнъм спечели с 2:1 над Шефилд Юнайтед, след като вкара два пъти след 90-ата минута и Мадисън определено вижда характер в тези две представяния.

"Когато чуеш някакви неутрални фенове да говорят за Тотнъм, те винаги казват, че ние сме "слаби", "жалки", "неспособни" и всякакви такива глупости. Мисля обаче, че през последните няколко седмици показваме, че се движим в друга посока. Срещу Шефилд Юнайтед вкарахме голове в 98-мата и 101-вата минута и спечелихме мач, който при други обстоятелства щяхме да загубим. Срещу Арсенал два пъти допускахме да ни поведат, но два пъти успявахме да се върнем срещу един от най-добрите отбори в света и се борихме до самия край", обясни Мадисън. Мнението му бе подкрепено и от голмайстора Сон.

"Мисля, че представянето ни беше фантастично. До последния сигнал дадохме всичко от себе си. Това е дерби и е по-емоционален мач. Да се върнем на два пъти беше много важно, защото показахме страхотен характер, а Джеймс (Мадисън) показа голяма смелост", каза южнокорейският нападател.

След равенството помежду си Тотнъм и Арсенал остават непобедени. Те са четвърти и пети в класирането с по 14 точки, на четири зад лидера Манчестър Сити, който е единственият отбор във Висшата лига с пълен актив.

Снимка: БГНЕС