"Бадминтонът избра нас. Всичко започна в Хасково с една близка приятелка. Тя ме заведе в залата и ми показа спорта, тъй като не знаех какво искам да спортувам. Няколко месеца по-късно дръпнах и сестра ми", разказа двукратната европейска шампионка по бадминтон Стефани Стоева в рубриката "Златните" на водещата на "България сутрин" Мария Константинова.

Габриела Стоева добави, че е започнала любителски, но след време е пропускала тренировки по спортни танци, за да тренира. А след като са станали първи до 11 години, двете със сестра ѝ са решили, че това е техният спорт.

"Тъй като сестра ми е една година по-голяма, не можехме да играем постоянно в една и съща възраст. Но нашите родители никога не са ни разделяли. Още от детска градина вървим ръка за ръка. Така е и в спорта", обясни Стефани пред Bulgaria ON AIR.

Габриела призна, че се появяват дрязги, тъй като са постоянно заедно, но се опитват това да не повлиява на тренировките. Шампионките казаха, че застават една срещу друга на корта. Имали са моменти, в които са искали да се откажат.

"Първият беше през 2015 година, когато се разделихме с треньора ни. Това беше един от най-тежките ни моменти", поясни Габриела. 

"Нашият спорт не изисква много физика. Особено нашата дисциплина. Изисква се концентрация. Да си спокоен на корта. Трябва да тренираш във фитнеса, за да избягваш тежки контузии", посочи Стефани.

Според шампионките основните правила в бадминтона са бързина и спокойствие.

Гледайте целия разговор във видеото.