Манчестър Сити очаквано удари Фулъм без проблеми с 2:0 като гост в двубой от 32-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Крейвън Кодитж".

Шампионите си решиха проблемите рано-рано и контролираха случващото се на терена през цялото време.

В петата минута Серхио Агуеро асистира на Бернардо Силва, а в средата на първата част двамата си размениха ролите.

Така Кун записа 19-и мач, в който е постигнал едновременно гол и асистенция във Висшата лига, като от сезон 2011/12 насам няма друг играч с подобно постижение.

Манчестър Сити събра 77 точки и се върна на върха, изпреварвайки Ливърпул, който е със 76 пункта. Фулъм практически подпечата изпадането си, защото след осмата си поредна загуба остава на предпоследна позиция със 17 точки.


Гостите натиснаха още от самото начало и шут на Серхио Агуеро беше спасен от вратаря, но малко след това логичното все пак се случи. Берналдо Силва получи от Кун и би с левачката около дъгата, пращайки кълбото в долния ляв ъгъл.

Сити продължи да доминира и не след дълго Кевин Де Бройне можеше да се разпише, но Рико спаси своите, за да повтори упражнението малко след това и срещу Илкай Гюндоган. Удари на Кун и Берналдо пък срещнаха телата на изпречилите се бранители. При единствената възможност за Фулъм Сесеньон беше блокиран от защитник на манчестърци.

В 27-ата минута шампионите заслужено удвоиха аванса си след груба грешка в защитата на домакините. Берналдо открадна кълбото и го пусна за Серхио Агуеро, който премина покрай двама бранители и много класно копна покрай вратаря.

Най-добрата възможност за Фулъм дойде в 33-ата минута чрез Сесеньон, който навлезе леко вляво в наказателното поле и шутира по диагонала, но вратарят на гостите Едерсон спаси. Преди почивката Гюндоган би силно от движение на отсрещната врата, но над целта.

След почивката темпото на игра вече не беше толкова високо, като "гражданите" очевидно бяха калкулирали добре силите си. Вече беше изминал час игра, когато Рико спаси Фулъм на два пъти. Той първо спаси изстрела на Стърлинг, а след това се намеси и при опита за добавка на Бернардо Силва.

Десетина минути преди края на редовното време Кайл Уокър можеше окончателно да ликвидира микроскопичните надежди на котиджърс, но от близко разстояние нацели гредата.


Фулъм - Манчестър Сити 0:2

0:1 Бернардо Силва - 5'
0:2 Серхио Агуеро - 27'