Напрежението е изцяло върху Манчестър Сити, заяви мениджърът на отбора Хосеп Гуардиола след победата с 1:0 срещу Лестър, благодарение на което шампионите направиха предпоследната крачка към защита на трофея. Испанецът обясни, че се играе трудно, когато всичко зависи от самия теб, докато при Ливърпул положението е коренно различно.

"Спечелихме и срещу Бърнли с 1:0, а тогава не им позволихме да бият един корнер, да стрелят веднъж във вратата ни. Контролираме тези мачове и сме далеч по-добри от съперника. Целта на всеки отбор е да бъде по-добър от другия в мача, а ние го правим вече от два или три месеца. Понякога обаче се нуждаеш от гол като на Вини днес", каза той.

"Играхме чудесно през второто полувреме. Подчертавам най-вече характера, който всеки един от нашите футболисти показа. Не е лесно да се овладяват емоциите, но ние знаем, че ако не печелим, няма да бъдем и шампиони. Ливърпул играе без това напрежение, защото знаят, че всичко е в нашите ръце. Така е по-лесно. Ние пък нямаме право да губим, защото всичко зависи от нас. Заслужаваме обаче да бъдем в тази позиция. Имаме още един мач, който също трябва да спечелим", добави Гуардиола.

Компани беше неочакваният герой за Сити. Капитанът вкара единствения гол срещу Лестър и по този начин шампионите оглавиха отново класирането в английското първенство. "Крещях да не стреля, но той не ме послуша и това беше по-умното решение. Вкара страхотен гол", продължи Гуардиола.

"Сити е клбу на повече от 100 години, но доскоро нямаше достатъчно трофеи във витрината. Сега обаче е различно. Много футболисти ни помогнаха да променим това през годините, а Венсан Компани е един от най-важните. Същото мога да кажа за Джо Харт, Пабло Сабалета и други", каза още испанският треньор.

"Когато е здрав, Венсан е невероятен централен защитник. Днес вкара великолепен и много важен гол, но работата му в защита е далеч по-важна от това. Той е обичан от всички на този стадион. Венсан е лидер и се радвам, че именно той ни донесе победата", завърши Гуардиола.