Полузащитникът на Манчестър Сити Фернандиньо преговаря за нов договор с клуба, разкри самият той. 

Бразилецът получава сериозни похвали за представянето си, след като бе преквалифициран от опорен халф в централен защитник заради проблемите в защитата на Гражданите и макар и да стигне 35 години през май, е на път да остане в клуба поне още един сезон. 

„Когато преподписах през 2018-а в договора сложихме клауза, според която при изпълняването на определени условия, контрактът ще бъде подновен автоматично. Разговорите обаче вече започнаха и говорихме за бъдещето още миналия месец“ заяви ветеранът. 

„Сега съм още по-близо до изпълнението на необходимите условия, което ще означава и удължаване на договора. Клубът иска да остана, аз също, но все пак всичко трябва да стане и официално“ добави играчът, който се наслаждава на предизвикателството да играе на различна позиция. 

„Хубаво е да можеш да видиш докога ще си на топниво. Когато действаш на друг пост научаваш нови неща и съм доволен, че като защитник имам възможност да погледна на играта по различен начин.  Сигурен съм, че много играчи биха искали да са на моето място“ каза още Фернандиньо.