Тотнъм тресна с 2:0 Манчестър Сити в Лондон и по този начин доближи Ливърпул до титлата във Висшата лига.

В момента "мърсисайдци" са лидери с цели 22 точки пред "гражданите", "шпорите" са на пета позиция с 37 пункта, на четири точки от Челси и заветното място в Топ 4.

Срещата бе истинска драма, с много скандални моменти, наказателни картони, изпусната дузпа от Ман Сити при 0:0, намеси на ВАР и в крайна сметка победа за Тотнъм.

Головете за домакините забиха Бергвайн (63) и Сон (71). Двубоят ще се запомни и с подновеното съперничество между Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо, което този път португалецът тактически спечели.


Срещата започна лудо, като още в началото и двата отбора създадоха няколко сериозни голови положения. В 8-ата минута Ман Сити можеше да вкара, но последователно Де Бройне и Серхио Агуеро пропуснаха да опънат мрежата.

Пет минути по-късно се стигна до порвото спорно положение в мача. Тогава Рахийм Стърлинг влезе грубо в краката на Деле Али и получи жълт картон.

Тази ситуация дори бе разгледана от ВАР, за да се види дали Стърлинг не заслужава и изгонване, но не последва такова. Постепенно "гражданите" изцяло взеха инициативата и натиснаха сериозно домакините, които обаче много правилно затваряха празните пространства и не даваха почти никакви шансове на гостите пред Лорис.

В 27-ата минута Марез намери хитро Агуеро, който се измъкна от защитата на Тотнъм и стреля, но Лорис отклони топката в гредата. Така се стигна до 40-ата минута, когато Агуеро бе повален в наказателното поле от Орие, но не последва дузпа.

Едва след цели две минути ВАР прецени, че трябва да бъде назначен наказателен удар за Сити. Зад топката застана Гюндоган, но Лорис изби, след което събори Стърлинг в пеналта, но не последва нова дузпа.

Това предизвика здраво меле между двата отбора, което бе прекратено с няколко жълти картона. Малко преди почивката отново Агуеро изпусна да вкара.

Втората част започна с нов шанс за гостите, като този път последователно Агуеро и Стърлинг изпуснаха невероятни шансове. Сити правеше непростими издънки в атака и това им изигра лоша шега в крайна сметка.

След един час игра „гражданите“ останаха в начален състав. Тогава Марез изпълни нескопосано корнер и подаде на Хари Уинкс, който тръгна да организира контраатака и бе фаулиран в центъра от Зинченко.

Това му действие му донесе втори жълт и респективно червен картон. Малко по-късно дебютантът Стивън Бергвайн откри резултата. Той получи топката на границата на наказателното поле от Моура и я изстреля към мрежата.

В 71-ата Сон направи 2:0. Той стреля мощно от границата на наказателното поле, след което рикошира от Фернандиньо и се озова в мрежата на гостите. До края не се стигна до нови голове и така Тотнъм си взе победата.

Тотнъм - Манчестър Сити 2:0

Голмайстори:

1:0 - Бергвайн (63)
2:0 - Сон (71)

Тотнъм: Лорис, Орие, Алдервейрелд, Санчес, Танганга, Ло Селсо, Уинк, Вергвайн, Али, Моура, Сон

Ман Сити: Едерсон, Уокър, Отаменди, Фернандиньо, Зинченко, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Стърлинг, Агуеро