Изборът на нов клуб на звездата Лионел Меси ще повлияе на решението на Луис Суарес, категоричен е бившият адвокат на уругваеца - Алехандро Балби. Нападателят не е желан от новия треньор на Барселона Роналд Куман и вече се оглежда за ново предизвикателство. 

"Офертите към Луис валят отвсякъде. Той е невероятен играч и е нормално да е сред най-актуалните имена на трансферния пазар. Мисля обаче, че той изчаква да види къде ще продължи кариерата на Меси. Това ще повлияе значително на решението на Луис. Двамата са като братя, неразделни са, прекарват много време заедно и със семействата си. Ако Меси се премести в Манчестър, клубът може да разчита и на двамата играчи. Това ще бъде най-големият шок във футболния свят от 20 години насам", заяви Балби пред Суперфутбол, цитиран от Стандарт.

В Испания вече се говори, че бразилецът Габриел Жесус може да бъде част от сделката с Манчестър Сити. В същото време El Chiringuito публикува видео на Меси и Суарес в автомобилите си на тръгване от ресторант в Барселона в сряда вечер.