Шесткратният носител на Златната топка Лео Меси възнамерява в следващите дни да наруши мълчанието си относно трансферната сага, съобщава Goal.com.

Той ще обясни причините, които стоят зад решението му да напусне Барселона, неговият дом в последните 20 години. Няма точна дата за разкритията на аржентинския гений, но той възнамерява да изкаже своята версия в знак на признателност към феновете на каталунците, които остават яростно лоялни към него.

Припомняме, че във вторник адвокатите на Меси изпратиха факс до правния отдел на Барса, в който се обявява решението му да напусне. Той се позовава на специална клауза в договора си, според която може да си тръгне като свободен агент от "Ноу Камп" до 10 юни всяка година, малко след финала в Шампионска лига.

Срокът изтече отдавна, но има вратичка, защото сезонът беше удължен заради пандемията от коронавирус. Това може да доведе до съдебни битки между двете страни, но дори и това няма да задържи Меси в Барса, защото ФИФА винаги дава предимство на футболистите при подобни каузи.

Предполага се, че звездата ще продължи кариерата си в Манчестър Сити. От него се интересуват още ПСЖ, Интер и Манчестър Юнайтед.