Нападателят на Манчестър Сити - Габриел Жезус, ще бъде извън игра поне месец заради мускулна контузия, каза мениджърът на тима по футбол Пеп Гуардиола. Сити е без двамата си титулярни нападатели, след като аржентинецът Серхо Агуеро също е контузен.

"Габриел се контузи срещу Уулвърхемптън в понеделник, така че няма да може да играе един месец. Той е с мускулен проблем. Нямаме Серхио, нямаме Габриел", каза мениджърът на Сити, цитиран от БНР.

"Разбира се, имаме много възможности. Имаме Лиъм Делап, Коул Палмър. Ще видим", добави Гуардиола, чийто отбор гостува на Бърнли в четвъртия кръг за Купата на лигата в сряда и е домакин на Лестър във Висшата лига днес.

Манчестър Сити има доста проблеми със състава. Илкай Гюндоган не е на разположение заради инфекция с Ковид-19, а Аймерик Лапорт, Бернардо Силва, Жоао Кансело и Олександър Зинченко лекуват контузии. 

Гуардиола обвини футболните власти, че не се грижат достатъчно за благосъстоянието на играчите.

"Реалността е такава, каквато е. Не е само Сити, това са всички клубове и държави. Никой не се интересува от играчите. Всички - Висшата лига, УЕФА, Лигата - защитават собствения си бизнес и позиция", каза още Гуардиола.

„Играчите имаха двуседмична предсезонна подготовка и сега трябва да играят на всеки три дни в продължение на 11 месеца. Няма да променя нищо, казвайки обратното. Разбирам, че това е изключителна ситуация за всички - ресторанти, театри, кина, музеи", добави мениджърът на Сити.