Кевин де Бройне ще се завърне за Манчестър Сити вероятно през другата седмица, след като вече взима участие в тренировките на отбора. 

Белгиецът е извън игра вече месец, след като получи мускулна контузия в задната част на бедрото, но липсата му изобщо не се усеща. 

И без него Гражданите нямат спиране, като увеличиха преднината си на върха в класирането на Висшата лига на 7 точки, победната им серия вече е 16 мача във всички турнири, а Илкай Гюндоган се намира във формата на живота си. 

„Кевин се подобрява и днес участва във всички упражнения по време на тренировката на отбора и се надяваме, че скоро ще бъде на разположение“ заяви Пеп Гуардиола вчера. 

Гюндоган обаче ще пропусне гостуването на Евертън тази вечер заради проблем в слабините, получен при успеха над Тотнъм през уикенда. Домакините пък ще бъдат без Доминик Калвърт-Люин в опита си да опитат да спрат Сити от това да поведе с 10 точки в класирането. 

Серхио Агуеро може би ще получи минути, но Гуардиола обяви, че с него ще се внимава, тъй като е играл твърде малко през сезона. 

„Серхио е готов, но ще започне на пейката. За съжаление Гюндоган няма да играе, но се надявам, че ще продължим с доброто си представяне. Трябва да сме солидни в защита и да се стремим да атакуваме колкото можем повече“ обяви още Пеп.