Колкото и странно да звучи, огромната преднина на Манчестър Сити на върха на Висшата лига не отразява тяхното господство. Те са много по-добри от тези 12 точки повече от Юнайтед, с които започнаха кръга. В момента никой в Англия не може да се мери с отбора на Пеп Гуардиола. Със сигурност не и Уулвърхемптън, който не знаеше какво да направи.

С това 4:1 Сити вече има 21 поредни победи във всички турнири и 28 поредни мача без загуба. Така те изравниха клубния си рекорд по двубои без поражение, който бе поставен между април и декември 2017-а. Освен това гражданите не са изоставали дори минутка в последните си 19 срещи, което е феноменално постижение.

Начинът, по който Сити отпразнува трите си късни гола след 80-ата минута, показа, че те ще искат да продължат всички тези серии в неделното дерби срещу Юнайтед. Накратко - имаше заплаха на „Етихад“ да се получи един от най-странните резултати на сезона. Сити поведе рано след автогол на Дендонкер, имаше положения да довърши съперника, но не съумя. И след час игра вълците изравниха изненадващо с първото си докосване в наказателното поле на съперника – разписа се Конър Коуди.

Сити обаче е прекрасен за гледане, когато е накърнена гордостта им. Тогава представянето им достига невиждане нива, а с това неизбежно идват и попаденията. Точно такъв бе случаят и сега. Небесносините за кратко изглеждаха панирани. Уулвс дори създадоха няколко шанса при 1:1. Но съвършенството на футбола на Сити ги отведе там, където искаха – два гола на Габриел Жезус и един на Рияд Марез за крайното 4:1. Редът беше възстановен!

Така Сити направи още една крачка към европейската история. Гладът, с който те преследваха победата, показа колко много означават тези рекорди за тях. Всичко това беше обобщено от блестящия Бернардо Силва. Някои от играчите на вълците вероятно не са мигнали за секунда през вечерта от страх да не видят отново португалецът да ги преследва в съня им. По-специално Роман Саис, Джони Кастро и Рубен Невеш трябва да са напуснали „Етихад“ с още въртящи се глави. Бернардо беше навсякъде и действаше със същата енергия и глад, както Сити преследва тези рекорди. До следващата сряда те може да изравнят рекорд на Байерн от 23 поредни победи.

Гуардиола никога няма да го признае, но избликът на блясък на отбора направи Висшата лига състезание, което вече се проведе. А последните стадии на този сезон може да са най-вълнуващите. Никой не може да отрече общото годподство на Сити в мачовете. Защото пред гражданите има четири трофея за печелене през следващите 3 месеца, а изглежда Пеп Гуардиола държи изключително силна ръка, която ще откаже по-голямата част от Европа.