Защитникът на Челси Антонио Рюдигер е трябвало да получи червен картон по време на финала на Шампионска лига срещу Манчестър Сити, спечелен от лондончани с 1:0.

Това мнение изрази селекционерът на Белгия Роберто Мартинес. Той се изказа по темата, защото германецът се сблъска със звездата на "Червените дяволи" Кевин де Бройне, след което халфът напусне терена принудително. Най-вероятно Де Бройне ще пропусне мачовете от груповата фаза на Евро 2020. Там бронзовият медалист от Мондиал 2018 е в една група с Дания, Финландия и Русия.

"Според мен Рюдигер е много голям  късметлия. Ако гледате повторението, можете да се уверите, че не е имало сблъсък с глава. Той явно постави рамото си срещу Кевин. Кевин изглежда има сътресение на мозъка и видяхме как той напуска терена. Но поведението на Рюдигер оставя лош вкус, защото той падна и се хвана за главата, сякаш се опитваше да скрие нещо. Според мен това беше прекомерно използване на физическа сила. Той игра безразсъдно. Трябваше да получи червен картон. Кевин не е играч, който пада без причина. Видяхте болката му и подутото му око", заяви Мартинес.

Снимка: БГНЕС