Пеп Гуардиола призна, че неуспехът на Манчестър Сити в привличането на Хари Кейн през лятото е оставил шампионите без същата заплаха пред гола, с каквато разполагат останалите им съперници в борбата за титлата на Висшата лига.

„Гражданите“ не успяха да заменят напусналия в посока Барселона Серхио Агуеро, след като Тотнъм удържа в позицията си относно Кейн въпреки желанието на английския капитан да се раздели с „шпорите“, докато опонентът на „небесносините“ Челси си върна Ромелу Лукаку, а Манчестър Юнайтед стори същото с Кристиано Роналдо.

Сити спечелиха сравнително комфортно Лигата миналия сезон независимо от отсъствието на Агуеро през по-голямата част от кампанията заради контузията. Въпреки 100-те млн. паунда дадени за Джак Грийлиш, Гуардиола знае, че истинска деветка щеше да добави различно измерение в нападението на тима му.

„Нападателят си е нападател – те живеят малко извън „балона“. Заедно с вратарите те са най-специализираните играчи. Това са най-трудните играчи за привличане. Бяхме привилигеровани да имаме Серхио толкова много години, но за съжаление през миналата година той имаше лоши контузии. Оцеляхме без него по някакъв начин, но когато играехме с нещо притежавахме нещо допълнително. Разполагаме с невероятни футболисти, но нямаме това оръжие, което имат други отбори като Юнайтед, Челси или Тотнъм. Трябва да използваме това, което можем като отбор. Нямаме играч, който може да вкарва 25 гола, така че трябва да го правим като отбор, и ще го опитаме този сезон“, сподели испанският мениджър.

Манчестър Сити гостува на Челси в едно от дербитата на шестия кръг на Висшата лига днес от 14:30 часа на стадион „Стамфорд Бридж“.