Звездата на Манчестър Сити и белгийския национален отбор Кевин Де Бройне разкри, че се е възстановявал от две сериозни травми през лятото и сподели, че съжалява, че е играл на инжекции в четвъртфинала с Италия на Евро 2020.

Офанзивният халф напусна принудително терена през второто полувреме на финала на Шампионската лига срещу Челси, след като бе повален от защитника на "сините" Антонио Рюдигер. "Гледах ситуацията отново и той просто искаше да ме блокира, а не да ме контузи, така че не беше за червен картон. Получих сътресение, така че финалът ми е мъгла", каза Де Бройне, който получи фрактура на носа и очната орбита след намесата на Рюдигер.

"Започнах Евро 2020 с контузия на очната орбита, а след три мача имах още по-сериозна контузия на глезена. Веднага след онова влизане в мача с Португалия знаех, че глезенът ми не е добре. Играх срещу Италия на две инжекции. Ако знаех предварително в какво състояние ще е глезенът ми след това, нямаше да играя в този мач", обясни белгиецът.

30-годишният Де Бройне заяви, че Мондиал 2018 в Русия е бил перфектната възможност за Белгия да спечели трофей. "Направихме всичко възможно с отбора да играем максимално добре на Европейското първенство, но не можахме да постигнем повече. Световното първенство в Русия бе най-добрият момент да спечелим нещо, защото на Европейското някои ключови играчи не бяхме в най-добрия момент от кариерите си, така че не бях толкова разочарован", сподели играчът на "червените дяволи", които в Русия завършиха на трето място. /БГНЕС