Офанзивният халф на Манчестър Сити Джак Грийлиш призна, че е бил много близо до това да подпише с градския съперник на "гражданите" Манчестър Юнайтед през лятото на 2020 година. Английският национал премине на "Етихад" с трансфер за 100 милиона паунда през лятото, но година по-рано е можел да се озове на "Олд Трафорд".

"Бях много близо до трансфер в Юнайтед, но накрая не се случи. Играхме с Юнайтед в предсезонна контрола в събота и бе уговорено да не играя срещу Бъртън в мач за купата. Но след мача с Юнайтед казах на изпълнителния директор на Астън Вила Крисчън Пърслоу и на агента ми, че ако няма да има трансфер в Юнайтед, тогава ще подпиша нов договор", сподели Грийлиш пред Дейли Телеграф.

"Във вторник отидох на тренировка и подписах договора. Постигнахме договорка за клаузата за откупуване, защото тя означаваше печеливша ситуация за всички - ако някой клуб я плати, значи аз съм направил страхотен сезон, а Вила получава 100 милиона", допълни Грийлиш, който има 2 гола и 3 асистенции в 15 мача за Манчестър Сити от началото на сезона, като вече се появяват критики за представянето му.