През миналия сезон Лийдс извърши истински подвиг срещу Манчестър Сити. В първия двубой от кампанията между двата тима не бе излъчен победител на "Елънд роуд" - 1:1. А през пролетта йоркшърци, играли цяло второ полувреме с човек по-малко, подчиниха бъдещите шампиони с 2:1 на "Етихад".

През този сезон обаче настъпи време за разчистване на сметки и "гражданите" разгромиха тежко Лийдс, отбелязвайки им седем гола без отговор от другата страна на терена. Така Пеп Гуардиола вече е побеждавал 28 от общо 29 тима, които е срещал поне веднъж в английския елит.

Логично достигаме до въпроса - а кой е отборът, който му се е опънал, след като от списъка с триумфи бе зачеркнат и Лийдс? Името е класическо, но и изненадващо, отбелязва webcafe.bg. Става въпрос за североизточния Мидълзбро.

Боро игра за последно във Висшата лига през кампанията 2016/17, а двата двубоя със Сити завършиха "хикс" - първо 1:1 през есента в Манчестър, а после пролетно 2:2 на Североизток. Със сигурност Пеп очаква с нетърпение промоцията на Мидълзбро в първия ешелон.

Такава обаче, поне засега, не се задава на хоризонта. Боро е на 9-о място в Чемпиъншип - на 13 точки от директната промоция и на 5 от последния тим в плейофната зона.