Пеп Гуардиола защити играчите на Манчестър Сити и обяви, че дори и тимът да бе спечелил Шампионската лига, тогава като причина за това щяха да бъдат посочени финансовите възможности на клуба. 

Гражданите допуснаха изумителен обрат срещу Реал Мадрид, след като водеха до 90-ата минута и така пропуснаха възможността да играят втори пореден финал в надпреварата. 

Веднага последваха подигравки и критики към Гуардиола и неговите играчи, но според мениджъра изграждането на този отбор не е било насочено единствено към триумф в Европа. 

„Дали тази група играчи може да спечели Шампионската лига? Не знам, футболът е непредвидим. Собственикът обаче не изгради състава просто, за да триумфира в Европа. Тяхната цел е тимът през всеки сезон да се бори за различните отличия“ заяви Пеп. 

„Ние искаме да победим в Шампионската лига, но явно не съм достатъчно добър за това. Никой не знае дали ще се случи с други играчи и друг мениджър. Наричат ни „провали“, с което аз напълно не съм съгласен. Всичко е много трудно. Дори и да бяхме спечелили Шампионската лига, тогава всички щяха да кажат, че е било заради парите ни, а не заради здравата работа. Щях да се радвам да сме на финал и да спечелим, но явно трябва да сме по-добри от това, което показахме в Мадрид“ добави той. 

Сити може да спаси сезона си само ако защити титлата си във Висшата лига, където при 4 оставащи мача за Гражданите и конкурента Ливърпул, те имат аванс от точка пред хората на Юрген Клоп.