Манчестър Сити помете Севиля с 4:0 като гост в мач от група G Шампионската лига, игран на стадион "Рамон Санчес Писхуан".

"Гражданите" очаквано натиснаха от самото начало срещу намиращите се в сериозна криза андалусийци, но първите им три изстрела бяха неточни.

Резултът все пак беше открит в средата на първата част, при това още с първия точен удар на гостуващия отбор. Фил Фодън чукна за Кевин Де Бройне отдясно и прострелното центриране на белгиеца беше засечено от головата машина Ерлинг Халанд.

Момчетата на Хулен Лопетеги не сътвориха нищо съществено през първото полувреме, в което нямаха нито един точен удар и владееха топката в 39% от игровото време.

Картинката след почивката не беше по-различна и беше въпрос на време английският първенец да удвои. Това се случи малко преди изтичането на час игра, когато Фил Фодън завърши бърза контраатака с прецизен шут с левачката.

В 67-ата минута вратарят Боно реагира по-добре и спаси нова тупалка на Фодън, но този път успешна добавка отблизо направи Халанд.

В добавеното време на празна врата се разписа и защитникът Рубен Диаш, оформил крайния резултат. Интересното е, че Севиля отправи само един точен удар за целия мач, срещу девет снаряда в рамката на вратата за "гражданите".

Така Манчестър Сити оглави групата, тъй като има по-добра голова разлика от Борусия Дортмунд. По-рано днес вестфалци сразиха Копенхаген с 3:0.


Севиля - Манчестър Сити 0:4

0:1 Ерлинг Халанд - 20'
0:2 Фил Фодън - 58'
0:3 Ерлинг Халанд - 67'
0:4 Рубен Диаш - 92'