Ерлинг Халанд превзе Висшата лига и още в първия си месец в Манчестър Сити спечели наградата за играч на №1 в елита на Англия.

Норвежкият нападател наниза 14 гола в първите си десет мача за тима на Пеп Гуардиола, а от физическа гледна точка изглежда във формата на живота си. И за това си има причина. И тя се казва Марио Пафунди.

Пафунди е италиански физиотерапевт, който е в Сити от 2016 година, а преди това е работил с колоездачния Team Sky. Той работи интензивно с Халанд след пристигането му на "Етихад" през лятото, а резултатите са видни.

Нападателят дотолкова е доволен от работата с Пафунди, че го е поканил да замине с него за лагера на Норвегия за предстоящите двубои от Лигата на нациите със Словения и Сърбия.

Селекционерът на викингите Стале Солбакен се съгласи и Пафунди пътува с Халанд до Норвегия, за да сподели опита си.

"Извикахме 26-27 футболисти, които са прекалено много за двама физиотерапевти - обясни цитираният от webcafe.bg Солбакен. - Ерлинг изскочи с брилянтанта идея да доведе още един много добър терапевт.

Говорих много с него в последната седмица. Затова и допуснахме новото име. Въпреки че идва с Ерлинг от Сити, той ще работи с всички футболисти. Не е на личното разположение на Ерлинг."

Норвегия гостува на Словения в събота, а три дни по-късно приема Сърбия. След изиграване на четири кръга в група 4 на Лига В Норвегия е лидер с десет точки, Сърбия има седем, Швеция е с три, а Словения - с две.