Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призова собственика на Челси Тод Бьоли да даде време на треньора на тима Греъм Потър да реализира идеите си на "Стамфорд Бридж". Сити победи Челси два пъти в рамките на четири дни - първо с 1:0 във Висшата лига, а снощи спечели още по-убедително с 4:0 на "Етихад" в турнира за ФА Къп.

Двете поражения поставиха под сериозно напрежение Потър, който бе освиркан от привържениците на Челси, които през втората част скандираха имената на бившия собственик Роман Абрамович и предшественика на Потър - Томас Тухел.

Но Гуардиола се изказа в подкрепа на Потър и посъветва Челси да прояви търпение.

"Бих казал на Тод Бьоли - дайте му време. Знам, че в големите клубове резултатите са важни, но все пак - дайте му време", каза Гуардиола, цитиран от британските медии.

"Това, което Потър направи в Брайтън, е изключително, но всеки треньор има нужда от време през първия сезон. В Барселона имах Меси в първия си сезон, така че нямах нужда от два сезона, защото Меси беше там", добави още Гуардиола.

Греъм Потър има сериозни проблеми с контузени играчи, но той не пожела да се оправдае с този факт и призна, че феновете на Челси са прави да недоволстват.

"Резултатите не са добри, но трябва да сме сплотени и да опитаме да излезем от кризата. А това може да се случи с работа. Разбираме разочарованието на привържениците, ние уважаваме това", каза Потър.

Снимка: БГНЕС