Световното клубно първенство може да e твърде рано, за да може Кевин Де Бройне да се завърне в състава след контузия, каза мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола.

Де Бройне беше включен в тима за турнира, който ще се проведе в Саудитска Арабия по-късно този месец, като първият мач на Сити е насрочен за 19 декември.

Но Гуардиола каза, че белгийският национал все още не се е върнал към пълноценни тренировки, тъй като продължава рехабилитацията след операцията през август.

"Мисля, че той започна да тича по терена, но нито веднъж не е тренирал с нас. Световното клубно първенство по футбол е след две или три седмици. Не знам. Може би е малко рано, но не съм сигурен", коментира мениджърът.

Белгийският плеймейкър не е играл за носителите на златен требъл от 11 август, когато получи контузия в подколянното сухожилие.

През последните седмици Сити продължи серията си без победи на четири мача и се смъкна до четвърто място в таблицата. Но Гуардиола каза, че няма да бърза с възстановяването на 32-годишния Де Бройне.

"Кевин е много важен за нас. Но за съжаление той имаше тежка контузия в последните три или четири месеца. Не го притискаме кога да се върне, но го очакваме с нетърпение. Но казах на отбора, знаете ли как се борихме да вземем требъл? Бяхме на осем или девет точки зад Арсенал. С всички проблеми и контузии, които имахме", добави мениджърът.

Сити играе срещу Лутън в неделя, след като загуби с 0:1 от Астън Вила в сряда без наказания Родри. Гуардиола отказа да се оправдава за поражението, което остави отбора му на шест точки от лидера Арсенал.

"Не заслужавахме да спечелим срещу Вила, нямам нужда от време за размисъл. Нямам нужда от "о, може би можем да направим това". Трябва да го направим всички заедно и ако Кевин е тук, да, ако не - ок. Или може би Родри не беше в състава, така че трябва да намеря начин, когато той не е там", заяви още испанецът.