Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола очаква тежък мач утре като гост на ФК Копенхаген на осминафиналите в Шампионската лига. Английският тим продължава защитата на титлата си, но испанският специалист показа уважение към съперника и предупреди, че срещата в Дания няма да бъде лесна.

Гуардиола каза, че завръщането във фазата на фазите на директните елиминации на Шампионската лига е важно за отбора.

ФК Копенхаген е в почивката от местното първенство и не е играл официален двубой от 12 декември миналата година.

"Първият осминафинал като гост винаги е труден, защото може да нямаш необходимия ритъм. Нашият съперник утре е добре физически и свеж психически. Те имаха много, много време да се подготвят за мача. Надяваме се да бъдем на добро ниво, за да сме конкурентни", каза Гуардиола на пресконференция преди срещата.

"Няма да решим този сблъсък утре, но се нуждаем от добър резултат, за да завършим изхода му в Манчестър. Тази сутрин казах на играчите, че трябва психически да са готови да страдат. Обикновено вътрешното ми чувство не ме лъже. Теренът е толкова близо с публиката. Огромно уважение изпитвам към всички наши съперници, но когато видях какво правят те с противниците си, просто огромен респект към тях", добави испанецът.

Гуардиола каза още, че не се оказва натиск на звездата на отбора Ерлинг Халанд да бележи голове във всеки мач.

"Никога не го притискаме с мисълта, че трябва да вкарва непрекъснато. Дори Лионел Меси и Кристиано Роналдо нямаха толкова голове на неговата възраст. Той се адаптира много добре. Имам наистина добри футболисти, които приемат новите в тима. Мисля, че Ерлинг усети това", добави мениджърът.

Запитан дали Манчестър Сити ще запази титлата си в Шампионската лига Гуардиола отговори: "Сега всички вярваме, че можем да го направим. Това е най-доброто наследство, което можем да оставим на клуба, че Сити може да се състезава"./БТА

Снимка: БГНЕС