Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола беше възхитен от представянето на своя отбор при победата срещу ФК Копенхаген с 3:1 в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига.

Кевин Де Бройне отново бе над всички, като вкара първия гол и участва в изработването на другите два гола за своя отбор.

"Най-големите играчи се изявяват в големите мачове, дойде часът на истината в осминафиналите на Шампионската лига“, каза Гуардиола за усилията на белгиеца по TNT Sports.

"Начинът, по който играхме, беше перфектен – търпеливи в точния момент, стегнати, добре организирани. Отново се гордея с отбора. Мачът не е свършил, има реванш, но третият гол ни помогна много и се надяваме да завършим успешно у дома", каза още Гуардиола.

"Беше важно да не загубим тук. Допуснахме гол, който можеше да се избегне, но понякога се случва... но като цяло допускаме наистина, наистина малко ситуации пред нашата врата", каза Гуардиола.

Треньорът съжали за контузията на крилото Джак Грийлиш, който трябваше да бъде заменен през първото полувреме, след като получи контузия в слабините.

"Жалко е, защото в този тип мачове имаме нужда от този тип контрол. Бернардо Силва и Джак ни помагат много, за да направим завършващ пас в атака. Жалко, че Джак се контузи", каза Гуардиола.