Манчестър Сити се насочва към сблъсъка във Висшата лига във вторник срещу Брентфорд с четири точки изоставане от лидера Ливърпул, но мениджърът Пеп Гуардиола каза, че неговият отбор не изпитва допълнителен натиск, макар че борбата за титлата навлиза в решителна фаза.

Сити, непобеден в последните си девет мача в лигата, е трети в класирането с 53 точки, четири зад лидера Ливърпул и две зад Арсенал, но с мач по-малко.

След като пропуснаха шанса да излязат начело в таблицата след домакинското равенство 1:1 срещу Челси в събота, Сити може да се изкачи на второ място при евентуална победа в отложен мач срещу 14-ия Брентфорд, който им нанесе последното домакинско поражение през ноември 2022 г.

"Няма допълнителен натиск. Напрежението е едно и също във всеки мач. Като цяло бяхме повече от прилични срещу Челси, но знам нашите стандарти – не е лесно да ги поддържаме дълго, дълго време, но ние го направихме. Ако бяхме спечелили с 3:0 срещу Челси, огънят щеше да е същият, за да спечелим следващия мач. 

Хората изискват от нас... Трябва да живеем с това. Знаем колко е трудно", каза Гуардиола.

"Имах това преживяване в моите предишни клубове, особено в Барселона. За мен е чест. Знаем какво е и трябва да продължим да правим това, което правим", добави той.

Гуардиола е доволен от представянето на отбора си този сезон.

"Откакто загубихме от Астън Вила, спечелихме мачовете си и бяхме по-добри, но не мога да гарантирам нищо – но все още сме в битката", каза още Гуардиола.

Сити ще бъде без крилото Джак Грийлиш и защитника Йошко Гвардиол, които са контузени.

Снимка: БГНЕС