Тежки дни настъпиха за Жозе Моуриньо в Италия. Специалния бе близо до първа победа срещу някой от топ отборите в Серия А, но остана с празни ръце, след като неговата „Рома“ допусна пълен обрат от 3:1 до 3:4 срещу „Ювентус“.

При това гостите играха с човек по-малко в заключителните 10 минути на срещата. Точно 7 минути бяха необходими на „бианконерите“, за да преобърнат събитията в Рим. А след двубоя италианската преса бе безмилостна срещу португалския спец.

„Специалния не бе способен да коригира индивидуалните проблеми в тима“, написа цитираната от Труд футболна Библия „Гадзета дело Спорт“, поставяйки му оценка 5/10. А „Кориере дело Спорт“ бе дори по-суров, давайки му 4.5 с обяснението: „Специалния не намери лекарството, за да спаси „Рома“ от колапс.“

Италианските медии се обединиха и около мнението, че най-слаб на терена бе последното ново попълнение Ейнсли Мейтланд-Найлс, взет ден по-рано.

„Вълците“ остават капо през сезона в дербитата с „Интер“, „Милан“, „Ювентус“ и „Лацио“.

На другия полюс е бившия му отбор „Интер“, постигнал 8 поредна победа за първенство. Тимът на Симоне Индзаги срази с 2:1 римските „орли“, а героите бяха все защитници – Алесандро Бастони и Милан Шкринияр вкараха на „Джузепе Меаца“, за да върнат „нерадзурите“ пред „Милан“ на върха в класирането.

След двубоя Маурисио Сари, треньор на „Лацио“, призна, че иска селекция през зимата.

„Клубът знае, че имаме нужда от промени, но се съобразяваме и с финансовата част на нещата“, коментира опитният специалист.