Капитанът на Рома Лоренцо Пелегрини заяви, че старши треньорът на Бодьо/Глимт Киетил Кнутсен е атакувал физически треньора на вратарите на италианския тим след двубоя от четвъртфиналите на турнира Лига на конференциите. Норвежкият отбор победи с 2:1 в първия мач, а реваншът е на 14 април в Рим.

„Случиха се наистина неприятни неща след мача“, каза капитанът на Рома пред телевизия Sky Sport Italia.

„Техният треньор нападна нашият треньор на вратарите. Първо му каза някои неща, а после го атакува и физически. Това е тъжно, защото подобно поведение е обида за Рома, за играчите и треньорите. Срамота“, коментира Лоренцо Пелегрини.

Според италианската медия, норвежката полиция е разпитала Кнутсен, Нуно Гомеш и играчите, които са станали свидетели на случката.

Пелегрини бе критичен и към терена, на който се игра двубоя, особено след контузията на коляното на Джанлука Мансини.

„Срамно е да стигнеш до четвъртфиналите, където топката отскача и нямаш идея какво ще се случи. Но това не трябва да е извинение, защото след седмица ни предстои мач, който искаме да спечелим. Но честно казано, все още съм развълнуван от това, което видях. Наистина е срамно. Сега искаме да изпратим Бодьо/Глимт у дома заради това, което се случи извън терена“, каза още Пелегрини.

Снимка: БГНЕС