Треньорът на Рома Жозе Моуриньо остана доволен от равенството 1:1 като гост на Ювентус в дербито от 3-ия кръг на Серия "А".

През първото полувреме на "Алианц Стейдиъм" в Торино, "бианконерите" бяха пълни господари на терена, но стигнаха само до един гол, дело на Душан Влахович. И Специалния разкри какви мерки е предприел на почивката, за да подобри играта на римляните.  

"На полувремето казах на футболистите, че се срамувам от тях. Проблемът не беше в тактиката, а в тяхното отношение. Не можем да дойдем тук и да играем по този начин. Коментирахме с моя помощник Салваторе Фоти на пейката и му казах да се молим резултатът да остане само 0:1 преди паузата. На фона на играта ни, това беше фантастичен резултат". 

"Второто полувреме беше различно. Нямах много възможности да освежа състава заради контузиите на Дзаниоло и Вайналдум. Макс Алегри също има проблеми с контузии, но все пак разполагаше с по-голям избор. Смятам, че заслужено спечелихме второто полувреме, но първото беше ужасно.

"Не ми беше лесно да заменя Джанлука Манчини, но защитниците станаха жертви на слабата игра на целия отбор. Радвам се, че след почивката нещата се промениха в положителна посока и взехме важна точка", каза Моуриньо. 

Снимка: БГНЕС