В Италия започват празненствата сякаш е 1994 г. Три италиански отбора са на финал в трите турнира на УЕФА за първи път от 29 години. За последно това се случи през 1994 г.  Тогава Милан бе финалист в Шампионската лига, Парма - за КНК, а Интер  - за Купата на УЕФА.

Този сезон Интер ще спори за най-важния клубен трофей в Европа, като трябва да се справи с Манчестър Сити. Рома ще се бори за Лига Европа срещу хегемона там - Севиля, а Фиорентина се класира на финал в Европа за пети път в историята си и за първи от 1990 г. Виолетовите ще се борят с Уест Хям за Лигата на Конференциите.

Последната година, в която имаше три италиански отбора на финал в Европа беше 1998 г. Тогава Интер се изправи срещу Лацио в турнира за Купата на УЕФА, а Ювентус загуби от Реал Мадрид финала на Шампионската лига.

Благодарение на Интер, Рома и Фиорентина за пети път в историята има три италиански отбора в трите финала на евротурнирите. Единствената друга държава, която го е правила е Испания. Испанците имат отбор във всеки от финалите през 1962 и 1986. Италианците го правят през 1989, 1990, 1993, 1994 и сега.