Старши треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, е сигурен, че целият натиск за спечелване на финала в Лига Европа е върху Севиля. Римляните ще трябва да се преборят с историята, за да се наложат срещу шесткратния носител на трофея, категоричен е португалският специалист.
 
"За тях (Севиля) да играят на финал в Лига Европа е почти нормално, докато за нас това е изключително събитие", каза Моуриньо на пресконференцията си.

"За феновете на Севиля пътуването до европейски финал е като пътуване до мач в Испания; за нас обаче това е нещо историческо. Така че искаме да пишем история. Историята не играе, но тя прави съперника фаворит, ние уважаваме това. Те имат опит, който ние нямаме, но и ние заслужаваме да играем този финал, казваме го от много време", допълни цитираният от БТА Жозе Моуриньо.

Севиля ще се насочи към рекордната седма титла в Лига Европа срещу отбора на Рома под ръководството на Моуриньо. Португалецът спечели пет големи европейски трофея, включително миналогодишното издание на Лигата на конференциите с "вълците".

Севиля и Моуриньо някога са губили европейски финал, а през миналата година португалецът стана първият треньор, спечелил всички европейски трофеи.

"Имам много опит, но и опитът на играчите също има голямо значение. В Севиля имат изобилие от точно това, но нашият тим играе заедно от две години и децата ми изпитват глад да направят нещо специално в сряда", допълни 62-годишният специалист.

Снимка: БГНЕС