Съдията от Серия А Даниеле Орсато каза, че няма директива срещу Жозе Моуриньо, защото той и колегите му не започват мачове с предразсъдъци срещу ексцентричния наставник. 

Жозе Моуриньо често беше отстраняван от реферите миналия сезон, защото се караше с тях. Рома беше ощетен няколко пъти, треньорът посочи това открито и намекна, че има план срещу него и тима му.

В интервю за "Corriere dello Sport" Орсато каза, че е абсурдно да се мисли, че реферите влизат в мачовете с предразсъдъци към някого.

„Както каза моят колега Даниеле Чифи, ние никога не започваме мача с предразсъдъци. Няма такъв дневен ред. Имаме други мисли, други неща, за които да се тревожим. Идеята, че реферите влизат в мачове с предразсъдъци, е абсурдна“, каза цитираният от Труд Орсато.

Той направи и паралел между футболистите от миналото и настоящето.

„Де Роси винаги е бил труден за мен, но когато го опознаеш извън терена и говориш с него, откриваш много различен човек. Днешните футболисти са по-лесни за управление. Интер на Моуриньо, който спечели требъл, имаше Камбиасо, Станкович и чудото на капитаните, Санети. Ходя в училищата, за да преподавам правилата на образованието и винаги следвам неговия пример. Санети ми каза: „Орсато не се притеснявай, дори да сгрешиш, продължавай по своя път“. Той ми липсва, както и Паоло Малдини и Тоти."

Снимка: БГНЕС