Треньорът на Рома Жозе Моуриньо говори пред медиите преди утрешното дерби с Милан в Серия А. Специалния се оказа под напрежение, след като "Вълците" бяха елиминирани от Лацио от Купата на Италия, в калчото също не се представят добре с 29 точки, които отреждат 8-ма позиция. Фиорентина е на четвърто място в италианското първенство 33 т. след 19 кръга.

"Тук съм от две години и пет месеца и съм единственият човек, който не е пропуснал нито една тренировка през това време. За мен няма болести или лошо настроение. За две години и половина не съм направил нищо лошо, дори бях тук преди няколко седмици, когато всички бяха болни. Преди няколко месеца ми трябваше един ден за ситуация, която не е нужно да обяснявам. Казах на мениджъра Пинто и на собственика и решихме, че денят след дербито ще бъде добър ден. Отсъствах от Рим 15 часа. Струва ми се смешно да се оправдавам с това. Не приемам по никакъв начин, че моят професионализъм и достойнство, моето сърце за тази работа, могат да бъдат поставени под съмнение. Ако има идеален пример за професионализъм, това съм аз. Никога не съм пропускал нито един мач в над 20 години от моята кариера", каза той.

Относно Милан, той заяви: "Изправяме се срещу отбор, който играе за титлата, който я спечели преди две години. Очевидно изглежда, че разликата в точките между тях и Ювентус и Интер не е лесна за затваряне, но това е отбор, който загуби някои важни играчи поради контузии. Това е отбор, който със сигурност иска да спечели след поражението за купата, което беше цел за тях. Те ще вложат всичко в този мач, знаят нашите трудности, изглежда всеки ги знае. Може би някои журналисти или коментатори не ги познават. Всички знаят нашите трудности", коментира Специалния.

"Не знам колко дербита съм играл, 200, 150, винаги са специални мачове. Печелил съм, завършвал съм наравно, губил съм, винаги с различен опит.  Винаги съм разбирал, че за фен на Челси мач срещу Манчестър Сити не е същото като мач срещу Арсенал. За Интер мач срещу Рома не е същото като мач срещу Ювентус. Разбирам какво означава дерби. Дербито, което изиграхме, беше важно дерби", заяви Моуриньо.

"Феновете на Рома са най-невероятните, които съм виждал, треньорът се казва Жозе "Хари Потър: Моуриньо и той повишава очакванията. Водим много трудна битка, но никой няма да ни каже, че не можем да се бием. Срещу Милан ще бъдем там", завърши Моуриньо.

Снимка: БГНЕС