Кирил Десподов е предложен на отбори от Бундеслигата, сред които и „Вердер“. Тимът от Бремен, където помощник-треньор е Илия Груев, а в състава е и неговият син Илия Груев-младши, за момента е пас и не възнамерява да отпрати оферта на „Каляри“, държащ правата на българския национал, пише "Труд".

В Германия се появи информация, че Десподов е вариант за заместник на Милот Рашица, който е пред трансфер в „Лайпциг“. Засега поне няма вероятност именно родният футболист да се озове на мястото на косоварския национал при „бременските музиканти“. Така бъдещето на офанзивния футболист остава неясно. По-рано се появиха информации за интерес от гръцкия гранд АЕК (Атина), както и от новака в Лига 1 „Лориен“.

Самият футболист пък е мотивиран да се завърне на остров Сардиния и да се опита да се пребори за титулярно място, след като през пролетта на 2019 година записа едва 101 игрови минути в Серия А.

По-рано този сезон в Италия на няколко пъти съобщаваха, че „Каляри“ ще даде нов шанс на 23-годишния българин, изпъкнал със силен престой в „Щурм Грац“. В Австрия футболист №1 на България за 2018 година вкара 9 гола в 21 мача във всички турнири и се превърна в любимец на феновете.