Димитър Бербатов и Мартин Петров са получили отказ от УЕФА да кандидатстват за лиценз PRO, пише "Меридиан Мач". Въпросният документ би им дал право да ръководят тимове от Първа лига, както и национален отбор. Бившите национали изкараха тапии за лиценз А преди половин година. За да кандидатстват за него, те се възползваха от правилника, който позволява на големи играчи да го изкарат без да са работили като треньори в долните нива на футбола. 

Бербо и Мартин са се срещнали с ръководството на треньорската школа у нас, за да кандидатстват за придобиване на най-високата възможна тапия - УЕФА-PRO. Съгласно правилника оабче те не могат да започнат обучението си, ако не са работили определен период във Втора лига или като помощници в Първа лига. Шефът на треньорската комисия Лъчезар Димитров не отрязал директно легендарните нападатели, а предпочел да изпрати писмо до УЕФА, с което да пита за възможността двамата да стартират подготовката си за лиценз PRO. От УЕФА обаче били категорични, че това няма как да стане, а Бербо и Мартин трябва да извървят всички необходими стъпки. 

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Байер (Леверкузен) на няколко пъти заявил пред свои приятели, че първата му цел, след като обяви отказването си от футбола, е да започне работа като треньор в някое от по-долните нива на английския футбол или в спортно-техническия щаб на клуб от Висшата лига.