В периода между 24 януари и 10 февруари националът Илия Груев записа участие и в 5-те мача, които изигра “Лийдс”. 3 бяха от Чемпиъншип (II ниво на футбола на Острова), а 2 - за купата на Англия. Във всичките тези срещи Груев бе титуляр. Само в последната - срещу “Родъръм”, бе сменен в 75-ата мин.

Това означава, че в определено сгъстения цикъл от 17 дни 23-годишният опорен полузащитник е записал 465 минути на терена, като това е без допълнителното време на полувремената и продълженията. Такива имаше в преиграването за купата с “Плимут”.

Пасовете на Груев в тези мачове са били 332. От тях 313 са достигнали до адресата си. Съответно 93,4% от подаванията на българското момче са били точни. В този елемент Илия поддържа много високо ниво и това е отбелязвано на Острова, пише „24 часа“.

Статистиката за 5-те срещи включва и 6 създадени опасни ситуации пред вратата на противника. За дефанзивен халф това хич не звучи зле. Прави малко повече от 1 на мач.

Един от моментите в пеналта на съперника, провокирани от Груев, доведе до попадение. Това стана след негово центриране и автогол за крайното 4:1 в преиграването срещу “Плимут”.