Точността на подаванията е запазена марка на българския национал Илия Груев. В Англия обаче не спират да отбелязват високото ниво на показатели, което поддържа 23-годишният опорен полузащитник на Лийдс.

След 34-ия кръг на Чемпиъншип (II ниво на футбола на Острова) йоркширци са на второ място във временното класиране, което праща директно във Висшата лига. За да наближи лидера Лестър само на 6 т., Лийдс го би 3:1 на своя стадион “Елан Роуд”.

Това бе 10-и мач в първенството, в което Груев започна като титуляр. Общо с появите му като резерва нашето момче е взело участие в 19 срещи от Чемпиъншип. Процентите на точните му пасове в тях са впечатляващи – 93, пише „24 часа“.

За Илия и съотборниците му предстои със сигурност един от най-запомнящите се мачове за сезона. Утре вечер Лийдс гостува на Челси в 1/8-финален двубой от турнира за купата на Англия.

В неделя лондончани пропуснаха другия си шанс за някакъв трофей, след като титлата във Висшата лига отдавна е химера, със загуба от “Ливърпул” във финала на турнира за купата на лигата.

“Това е шансът на Челси да играе в Европа, тъй че ни чака много труден мач”, коментира мениджърът на Лийдс Даниел Фарке.