Отборът на национала на България  Илия Груев – Лийдс,  е близо до незабавно връщане в английската Висша лига, от която изпадна през миналия сезон.

Йоркширци са на лидерската позиция във временното класиране 8 кръга преди края на сезона в Чемпиъншип. Първо и второ място пращат директно в най-силното първенство на света.

Изданието the72.co.uk, цитирано от „24 часа“ посочи трима футболисти на “Лийдс”, които с изявите си през настоящата кампания са показали, че са способни да играят във Висшата лига. Единият от тях е Груев.

Останалите двама са 18-годишният Арчи Грей, който също като Илия е опорен халф, но играе като десен бек в по-голямата част от сезона за йоркширци, и офанзивният полузащитник Жоржиньо Рютер.

“23-годишният български национал направи безпроблемно прехода от Бундеслигата към Чемпиъншип и може да бъде един от тези, които ще продължат към по-високо ниво и по-големи успехи през следващите години.

Илия Груев, изглежда, е превърнал позицията в централната халфова линия в своя собственост на “Елън Роуд”, особено след началото на годината, и едва ли представянето му ще остане незабелязано”, пише в материала си Оливър Диксън.

Нашето момче проби след Нова година в състава на “Лийдс” и в момента е твърд титуляр.