В навечерието на един от специалните мачове за “Лийдс” през настоящия сезон българският национал Илия Груев получи признание от феновете на йоркширци. За подобно вероятно мечтае всеки футболист.

“Илия Груев олицетворява всичко, което обичаме в “Лийдс Юнайтед” - страст, всеотдайност и неразрушима връзка с феновете”, гласи пост във фейсбук профила LUFC Fans.

Той е илюстриран със снимка на 23-годишния халф, който с дребничкия италиански нападател Улфрид Ньонто на гърба си, крещи яростно от кеф към трибуните на “Елан Роуд” след много важната победа с 3:1 над лидера в Чемпиъншип (II ниво на английския футбол) “Лестър”.

Комплиментите от страна на феновете към правещия страхотен старт на годината Груев започнаха преди време, когато той беше обявен за българския Маестро, припомня „24 часа“.

Довечера Илия и съотборниците му гостуват на многомилионната селекция на елитния “Челси” в 1/8-финал от турнира за купата на Англия. Мачът със сигурност ще е тест за нивото на йоркширци. Те ще бъдат подкрепяни на “Стамфорд Бридж” от 5000 свои привърженици. Това явно стресна мениджъра на “Челси” Маурисио Почетино. “Знам какво умеят феновете на “Лийдс”. Затова нека нашите не подценяват мача”, сподели аржентинецът.