Треньорът на ПСЖ Лоран Блан бе на седмото небе, след като за втора поредна година неговият отбор успя да елиминира Челси от Шампионската лига.

"Принцовете" постигнаха победа с 2:1 на "Стамфорд Бридж" и така с общ резултат 4:2 след двата мача изхвърлиха "сините" от надпреварата.

"Много се радвам, че за втора поредна година елиминирахме Челси на "Стамфорд Бридж", като това нещо само показва какъв напредък бележим. Очаквахме, че ще ни бъде много по-трудно", обяви той на пресконференцията след срещата.

"Нещата са много прости. Видяхте два отбора с напълно различни игрови философии. Челси например залага на високото темпо в предни позиции и не винаги държи да владее топката, докато нашият стил е напълно противоположен на техния. Според мен се справихме фантастично и контролирахме ситуацията на терена".

"Да, наистина е лесно след една такава победа да имаш положително мнение, но ние все пак постигнахме успех на "Стамфорд Бридж". Нормално е да сме положително настроени. Когато анализираме мача стигаме обаче до извода, че това бе много труден двубой за нас. Както вече казах, беше ни много по-лесно, отколкото очаквахме. Не вярвахме, че ще се представим толкова силно при визитата на Челси, ако трябва да съм честен. Нещата обаче ни се получиха", обяви той.