Бившият капитан на Италия Фабио Канаваро е на мнение, че стражът на Ювентус Джиджи Буфон заслужава да вдигне трофея от Шампионската лига.

"Бианконерите" се класираха за 1/4-финалите на турнира след победа с 1:0 в реванша срещу Порто и отборът продължава да мечтае за спечелването на отличието.

"На Юве не им липсва нищо, за да се класират на финала, а защо не и да го спечелят. Отборът има отличен шанс да елиминира и следващия си противник в Шампионската лига. Отборът на Алегри има чудесна защита, а освен това в отбора има и повече агресия от преди, което е много голям плюс. Въпреки всичко битката ще бъде трудна и ожесточена", коментира Канаваро пред "Газета дело Спорт".

"Дали ветераните могат да имат решаващо значение? О, да, със сигурност! Те знаят с големия си опит как да изиграят по най-добрия начин подобни мачове. Джиджи Буфон пък заслужава много да спечели Шампионската лига и искрено му го пожелавам. 

"Освен това не трябва да се пренебрегва и факта, че Киелини и Бардзали ще бъдат по-свежи за следващите сблъсъци, тъй като и двамата имаха контузии и си починаха през сезона".