Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген си припомни кошмарната загуба с 0:4 от Ливърпул в 1/2-финален реванш от Шампионска лига миналия сезон. Това стана по време на гостуването на Наполи в 1/8-финална среща от турнира, завършила 1:1.

В последните минути на стадион "Сан Паоло", домакините спечелиха корнер след атака по левия фланг. Виждайки как защитникът Нелсон Семедо бавно се връща към вратата, тер Стеген го подкани да побърза. Португалецът веднага се усети и се обърна по посока на ъгловото флагче.

Поведението на германския национал развесели феновете на Ливърпул, които си припомниха победния гол в историческия мач на "Анфийлд". Тогава мърсисайдци заличиха пасива си от 0:3 на "Камп Ноу" и се класираха на финал, където надделяха с 2:0 над Тотнъм.

Победният гол на реванша в Англия падна след корнер, при който Трент Александър-Арнолд се възползва от небрежността на каталунците и подаде топката на непокрития Дивок Ориги и той оформи крайното 4:0.

Привържениците на Ливърпул не пропуснаха да припомнят случката и в социалните мрежи. "Тер Стеген крещи на Семедо, за да избегне поредния бърз гол от корнер. Все още ги боли", "Опареното дете се страхува от огън. Тер Стеген се отнася към тази максима сериозно", "Ха-ха, има психическа травма", шегуват се феновете ба мърсисайдци.