Сериозен проблем се появи преди провеждането на 1/8-финалния реванш от Шампионската лига между „Манчестър Сити“ и „Реал“ (Мадрид). Това принуди УЕФА да започне спешни преговори с английското правителство, пише в. „Ас“.

„Гражданите“ трябва да приемат „белия балет“ на 7 август и имат аванс от 2:1 след първия мач в Мадрид. Вчера обаче Англия въведе 14-дневна карантина за всички пристигащи в страната от Испания, където в последно време има влошаване на ситуацията с коронавируса.

Днес ще се проведат първите разговори между хората на Борис Джонсън и европейската футболна централа. Окончателното решение за провеждането на мача в Манчестър е в ръцете на английското правителство, което трябва да прецени дали няма да бъде направено изключение за „Реал“ (Мадрид).

Както е известно, сезонът в Шампионската лига беше прекъснат преди завършването на 1/8-финалите заради пандемията от коронавируса, припомня Монитор. От четвъртфиналите турнирът ще бъде доигран във формат Финална осмица, която ще се проведе в Лисабон.