Франц Бекенбауер все още следи внимателно Байерн и не пропуска мач на баварците по телевизията. В ексклузивно интервю за SPORT1 Кайзера говори за предстоящия финал в Шампионската лига и предупреждава мюнхенския колос да внимава с ПСЖ. 74-годишната легенда на Байерн, германския и световния футбол е печелил три пъти Европейската купа (1974-а, 1975-а и 1976-а).

Гледахте ли полуфинала на Байерн срещу Лион?
- Да, по телевизията. И бях много развълнуван, както и всеки друг фен на баварците. Те не играха по същия начин, както срещу Барселона, но подобно представяне се случва веднъж в живота. Действията им срещу Лион също бяха забележителни, защото французите са много силен отбор. Спомням си го от времето ми с Марсилия. И Лион го показа, особено в ранните етапи на срещата, когато имаше първите шансове в двубоя. Мануел Нойер обаче направи някои блестящи спасявания. След това Байерн пое юздите и не ги пусна до последния съдийски сигнал. Ето така се прави. Често виждаме как отбори позволяват на дадена среща да им се изплъзне, защото си мислят, че е прекалено лесно. Мюнхенци останаха спокойни и си свършиха работата. Може да отправите само комплименти към този Байерн.

Колко трудно обаче ще бъде на финала срещу ПСЖ?
- Гледах и мачовете на парижани. Те са адски добър и опасен отбор. Това без съмнение ще бъде най-трудният двубой за Байерн през сезона в Шампионската лига. Не мога да намеря слаби страни в съперника, но очаквам те малко да променят стила си на игра. Надявам се и двата отбора да не покажат един на друг твърде много уважение и да продължат да играят толкова свежо и атакуващо, както досега. Можем да очакваме един прекрасен финал.

Мислите ли, че Байерн може да спечели Шампионската лига?
- Това е мач, който ще бъде изигран при равни условия. Бих казал, че е 50-50. Понякога се нуждаете от малко късмет. Ако Фортуна е на страната на Байерн, тимът ще успее да триумфира. Баварците имат печеливш манталитет. Но и ПСЖ играе страхотен футбол, става въпрос за балансиран и завършен суперотбор. Няма как да бъдеш спокоен преди двубой с тях, защото отсреща са Неймар и Килиан Мбапе.

Как оценявате разивитието на отбора под ръководството на Ханзи Флик?
- Това е сензационно. Начинът, по който той върна отбора на правилния път, е просто феноменален. Ханзи върши перфектна работа и заслужава много похвали.

Каква е неговата тайна?
- Флик беше с националния отбор на Германия. Така че той вече знае как да се справи с най-добрите играчи и ги познава още от времето му в Бундестима. Освен това Ханзи има човешка страна, а именно това най-много се цени от успешните футболисти. Много важно е да знаеш, че треньорът не те приема само като играч, а като човешко същество.

Можете ли да сравните Томас Тухел и Ханзи Флик?
- Тухел доказа в Германия, а след това и във Франция, че е от световна класа. Ханзи не беше толкова известен, но показа, че умее да работи с велики играчи. Радвам се и за двамата.

Може ли Флик да оформи ера в Мюнхен?
- Той вече прави това. Надявам се Байерн да му даде всичко, което иска, защото той очевидно знае какво прави.

Има ли играч, който ви впечатли най-много от Байерн през този сезон?
- Всички. Не искам да споменавам дори един. Те се радват на играта си и се разбират страхотно помежду си. Това говори много за климата и обстановката в отбора.