Има вероятност полуфиналистите "Реал" (Мадрид), "Манчестър Сити" и "Челси" да бъдат изхвърлени от Шампионската лига още сега и да не доиграят турнира, предупреди членът на Изпълкома на УЕФА Йеспер Мьолер.

Очаква се това да се случи в петък. Трите клуба са сред отцепниците, които скандализираха европейската централа с решението си да се включат в новосформираната Суперлига. 

“Тези отбори трябва да се махнат и очаквам това да стане в петък. След това трябва да решим как да довършим сезона в ШЛ”, заяви Мьолер, цитиран от "Монитор".

"Челси", "Реал" и "Сити" са на полуфиналите заедно с ПСЖ, който засега мълчи по темата. Не е ясно дали парижани директно ще бъдат обявени за шампиони в ШЛ, или ще се премине към някакъв друг вариант за определяне на носителя на трофея.

Според "Ройтерс" подобно решение се очаква да има и за турнира Лига Европа, в който до полуфиналите достигнаха два от отцепниците от УЕФА - "Манчестър Юнайтед" и "Арсенал". Другите два клуба на полуфиналите там са "Виляреал" и "Рома". Решенията не трябва да се бавят, защото по програма първите полуфинали са след седмица.